-  17.11.2013 Rahmi Akman dualarla ugurlandi Inna lillah ve inna ileyhi raciun
Fatih Özkilinc’in haberi:

RISALEHABER-Manisa’nin Salihli ilcesinden ömrünü Risale-i Nur hizmetlerine adamis Rahmi Akman’i yüzler ebedi yolculugunda yalniz birakmadi.

Kalp rahatsizligi nedeniyle gecirdigi operasyon sonrasi vefat eden Akman (64) Salihli’de defnedildi.

rahmi_a__1384728736.jpg

Sali günü ikindi namazina müteakiben Salihli Karaman Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Asi mezarliginda defnedildi. Toplumun hemen her kesiminden Rahmi Hoca’nin sehadetine sahitlik etmek icin Istanbul’dan Ankara’ya, Bursa’dan Canakkale’ye kadar yurdun cesitli yerlerinden yüzler akin etti. Akman’in cenaze namazini MIKV baskani Ali Katiöz hoca kildirdi. Katiöz, muazzam kalabaliktan Akman’a ait ahirete taalluk eden haklarini helal etmelerini istemeden önce Akman icin; “O bir hizmet eriydi, onun yalniz Salihli’de, Manisa’da ve Türkiye’nin cesitli yerlerinde degil Avrupa’da bilhassa da Almanya’da hizmetlerinin oldugunu” belirtti. Asi Mezarligi’nda Kuran-i Kerim tilaveti esliginde defnedildi.

Risale Haber yazari Halil Köprücüoglu da kirk bes yilik arkadasi ve kirk üc yillik dava arkadasinin arkasindan onun hayati boyunca okudugu ve okutmaya calistigi 20. asrin Kur’an tefsiri Risale-i Nur eserlerinden pasajlar okudu. Rahmi Hoca icin Türkiye’de ve Almanya’da onlarca hatim yapildi.
-  31.10.2013 NET Nesil Platformu, Hutbe-i Samiye Analizini Köln’de Yapti
Niyet, emek ve tevekkül (N.E.T.) prensipleri üzerine kurulan NET Nesil Platformu’nun bu seferki programi Almanya’nin Köln sehrinde 25 – 27 Ekim arasinda düzenlendi.

Programa Almanya’nin diger sehirlerinden ve Hollanda’dan da katilim oldu.
koeln__1383313456.jpg
Gecen programlarda oldugu gibi bu programda da asrimizin Kur’an tefsiri Risale-i Nur’lardan bolca istifade edildi. Arastirma projesi olarak secilen ve katilimcilar tarafindan önceden okunup analiz edilen Hutbe-i Samiye eseri daha iyi bir sekilde anlasildi. Âlem-i İslam’in alti hastaligi, bu hastaliklarin recetesi ve biz Müslümanlari cok sevindiren müjdeler slayt gösterisi ile birlikte anlatildi.

Cuma günü Cuma namaziyla baslayan hareketlilik Pazar günü mesveretin sona ermesine kadar devam etti. Cumartesi günü yapilan sunumlar hem NET Nesil üyeleri icin hem de Köln’deki sohbet grubu icin oldukca istifadeli gecti.

İnsaAllah, bir sonraki program Ocak ayinda Almanya’nin Mannheim sehrinde düzenlenecek ve katilimcilar Risale-i Nur’lardan 13. Sua’yi analiz edip sunacaklar.

Uhuvvetin, kaynasmanin, bilgi paylasiminin, bakis acisinin, kisacasi manevi güzelliklerin ileri safhaya ulastigi bu programda, Medrese-i Nuriye Köln’de bizleri agirlayan ve ilgilerini eksiltmeyen kardeslerimize tesekkür ediyoruz. Allah onlardan ebeden razi olsun, hizmet-i Kur’aniyede daim eylesin.

Daha nice Nur’lu programlara !!!

NET Nesil Platformu
Soner YILDIRIM, HOLLANDA
-  03.04.2013 Egitimciler Viyana'da Risale-i Nur'u Konustular
viyena__1383313332.jpgNET Nesil egitim ve arastirma Platformunun periyodik olarak düzenlemis oldugu programlar zinciri Avusturya’nin baskenti Viyana’da gerceklesti. Avrupa’nin muhtelif bölgelerinden bir araya gelen arastirma ekibi üzerlerine almis oldugu konulari sundular.

Öncelikle Ecdadimizin seneler önce kapilarina kadar geldigi ve binlerce Sehitlerin bulundugu bölgeleri gezip bilgi aldilar. Ardindan Viyana savas müzesini ziyaret eden Platform üyeleri Ecdadimizdan geriye kalan savas malzemeleri sancaklar ve Osmanlica ait eserleri inceleme firsati buldular.

Bu tarihi gezintinin ardindan aciklamada bulunan Egitimciler: “Osmanli ecdadimizin kiliclarla fetih edip İslamiyetci Avrupa’ya yayma hedefini bizler Kuran’in Elmas kilici olan Risale-i Nur hakikatleriyle ve Müsbet hareket Metodumuzla devam ettirecegiz” aciklamasinda bulundu.

İkinci gün bölgelerin hazirlamis olduklari calismalar sunuldu.Yapilan sunumlarda Risale-i Nur’un hizmet tarzi, Veraset i Nubuvvet, Risale-i Nur’da sirketi maneviye, Bediüzzaman ve Risale-i Nur konulari Egitimciler Manisa’dan Rahmi Akman ve İstanbul’dan Hasim Gayberi’nin de bulundugu heyet tarafindan detayli olarak islendi.

Pazar günü yapilan istisarenin ardindan alinan önemli kararlarla birlikte bir sonraki Programda tekrar bulusma duasi ile program sona erdi. NET Nesil Egitim ve arastirmacilarindan olan Yusuf Varol un yapmis oldugu aciklamada “Viyana Cemaatinin Misafir perverliginden dolayi cok mütesekkiriz. Egitim seviyesi yüksek ve gayretli agabeylerimiz burada cok fazla. Burada bulunmaktan cok mutlu olduk. NET Nesil ekibi gün gectikce kendini cok daha iyi gelistiriyor ve Risale-i Nur egitim ve nesriyatinda Avrupa’da soy sahibi oluyor. Egitim ve arastirmaya yönelik calismalarimiz tüm ciddiyetiyle devam edecek” dedi.
Seite: 1 2 3
Login
PHP Scripte & Webdesign: HINNENDAHL.COM