-  09.03.2012 NET Nesil Platformu Stuttgart´ta Bulustu
Gectigimiz yil Avrupa’da kurulan ve Avrupa´da yasayan Genc Risale-i Nur talebelerine hitap eden Risale-i Nur okuma ve arastirma ekibi olan NET Nesil Platformu 2012 senesindeki ilk bulusmasini Stuttgart´ta geceklestirdi.

Stuttgart Medresi-i Nuriyenin ev sahipligindeki bulusmaya, Duisburg, Köln, Mannheim, Rotterdam, Istanbul ve Manisa´dan katilimlar oldu.

Bir önceki toplantida alinan kararla, her bölge, Hizmet Rehberinden bir konuyu el alarak o konu hakkinda arastirmalar ve ekip calismasi sonucu hazirlanarak bu programda sunacaklardi.

Sunulan konular: Risale-i Nur Nedir? Risale-i Nur’un mahiyeti? ve Risale-i Nur’un hususiyetleriydi. Ayriyetten Manisa’dan bu program icin gelen Egitimciler Halil Köprücüoglu ve Rahmi Akman bilgi ve tecrübe birikimleri ile genclere yardimci oldular.
stuttgart_09_03_2012__1383312176.jpg
Tüm gün süren bu sunumlarin ardindan pazar günü ise istisare yapildiktan sonra program sona erdi. Yine her bölge Hizmet Rehberinden bir konu alarak ve üzerinden calisma ve sunum yapmak üzere kendi hizmet yerlerine dagildilar.

Gelen olumlu tepkilerde ise bu Platformun kurulmasi Avrupa Risale-i Nur Talebeleri arasinda olumlu etki ve heyacan teskil etti. Risale-i Nur’u Avrupa’da okuyan ve arastiran bir Neslin olmasi, iman hakikatlerinin ileriki yillarda Avrupa’da daha genis kitlelere ve daha bilincli olarak yayilmasina vesile olacaktir.

Bir sonraki program ise Hollanda’nin Rotterdam sehrinde vuku bulacak. Arastirilacak ve hazirlanilacak sunumlar ise Risale-i Nur´a hizmetin fazilet ve faydalari, Risale-i Nur’un mesleginin esaslari ve Risale-i Nur’un hizmet tarzi olacak.

Yaptiklari bu önemli calismalardan dolayi Avrupa Risale-i Nur talebelerini tebrik ediyor ve calismalarinin devamini Yüce Mevladan niyaz ediyoruz.

NET Nesil Platformunun calismalarini sizlerle paylasmaya devam edecegiz.

NET Nesil Platformu Almanya
-  14.10.2011 Almanya NET Nesil Platformu ve Münazarat
Almanya Bölgelerinin Mesvereti sonucu NET (Niyet, Emek, Tevekkül) Nesil Platformu kurulmustur. Duisburg, Köln, Mannheim, Bielefeld, Hannover, Stutgart, Berlin gibi bölgeleri de içine alan bu Platform Almanya’daki Genç ve Ögrenci Nur talebelerini içine aliyor.

Bu Platform Risale-i Nur’u arastirma ve uygulamaya yönelik kurulmustur. Her sene 3 er defa bulusacak olan NET Nesil Platformu her bulusmada Risale-i Nur’dan bir konu ele alarak yaptiklari arastirmalari bölge olarak bir Seminer seklinde sunacaklar. Bu vesile ile Genç Risale-i nur talebeleri yetisecek ve Nurlari arastirarak çalismalar yapmaya tesvik edilecektir.duisburg__1361669081.jpg

ilk programimizda son dönemlerde üzerinde sikça durulan bir konu olan Bediüzzaman Hazretlerinin yaklasik yüz sene önce telif etmis oldugu münazarat eserini NET Nesil Platformu olarak ele aldik.

6 aylik bir çalismadan sonra Almanya’daki birkaç bölge kendi hazirligini sundu. Mannheim, Köln, Duisburg, Lüksemburg, Istanbul ve Manisa’dan katilimlarla gerçeklesen programda Münazarat ekseninde su anda yasanan aktüel olaylari ele alarak farkli bir bakis açisi elde edildi.

Mesrutiyet, istibdat, Hürriyet ve diger önemli konu basliklari ile yapilan çalismalar Almanya’da yasayan biz Nur talebeleri için çok önem arz ediyor. Sonuç itibari ile düzenlenen bu program bizlerin bu konulara olan bakis açimizi genisletti ve Bediüzzaman Hazretlerini daha iyi anlamamizi sagladi.

Subat ayindaki Programa kadar Risale-i Nur nedir? Risale-i Nur’un hususiyetleri, Risale-i Nur’un Meslegi ve Vazifeleri, Risale-i nur`a hizmetin fazilet ve faydalari gibi konularla ilgili her bölge kendi çalismasini yaparak sunumlarini hazirlayacaklar.

Allah’in izni ve sizlerin duasi ile NET Nesil Platformu Avrupa’da baslatmis oldugu bu çalismalar inkisaf eder ve Risale i Nur larin daha fazla insan kitlelerine ulasmasina vesile olur.

NET Nesil Platformu

Almanya
Seite: 1 2 3
Login
PHP Scripte & Webdesign: HINNENDAHL.COM