-  29.06.2012 NET Nesil Platformu İslam Üniversitesinde Bulustu
NET Nesil Platformu´nun arastirma projesi olan “Hizmet Rehberi Seminerleri” nin 5. si İslam Üniversitesi Rotterdam da gerceklesti.

Yapilan bu calisma ile “Nur Talebelerinin Hizmet Rehberi” olan eser okuma, arastirma ve 5 farkli bölgede yapilan sunum ve degerlendirmelerle sona gelinmis oldu.
mannheim_15-10-2012-__1383312974.jpg
Hizmet Rehberi konusunda yapilan bu son sunumu ise İslam Üniversitesi Rotterdam´da gerceklestirilmesi uygun bulundu. Günün erken saatlerinde baslanan program aksam vakitlerine kadar devam etti. Ardindan program, Rotterdam Medrese-i Nuriye’de Nurlu sohbetlerlerle devam etti.

Platform üyeleri Hizmet Rehberini arastirarak ve aylarca üzerinde mütalaa ederek okumanin kendilerini bundan sonraki yapacaklari calismalara daha cok motive ve ciddiyetle yaklasacaklarini belirttiler.

Platform ekibi bir sonraki arastirma konusunu yasadiklari ülkenin sartlarina göre secmeye gayret gösterdiler. Avrupali insanlarin ve bilhassa Avrupa’da yasayan Müslümanlarin Hasir İnancindaki eksiklerini belirleyen ekip, bir sonraki arastirma konusu olarak Hasir Risalesi’ni ele alacaklarini belirttiler.

NET Nesil Platformu´nun 7. bulusma yeri 13.10.2012 tarihinde Almanya´nin Mannheim sehrinde olmasi uygun görüldü.

NET Nesil Platformu “5.Hizmet Rehberi Seminerleri” aciklamasi.

NET Nesil Platformu olarak Muazzez Üstadimizin telif ettigi ve Muhterem agabeylerimizin bir araya topladigi “Nur Talebelerinin Hizmet Rehberi” isimli eseri arastirarak sona erdirmenin mutlulugunu yasiyoruz.

Bu eseri inceledikce bu asrin insanlarina iman hakikatlerini nasil yasanmasini ve insanlara en iyi sekilde nasil anlatilmasi gerektigini ögrenmis olduk. Bizler yüce Kur´an- i Kerim´in en parlak hakikatleri olan Risale-i Nur hakikatlerini adim adim ve Mütaala ederek arastirmaya devam edecegiz. Bu kutsi hakikatleri asrin insanina en ideal ve uygun bir sekilde teblig edebilmek icin, calismalarimiza devam edecegiz.

NET Nesil Platformu arastirma ekibi
-  15.10.2012 NET Nesil Platformu Mannheim Bulusmasinda Konu Hasir Risalesiydi (Almanya)
Avrupa’da Risale-i Nur’u anlamak ve ona hizmet etmek icin kurulan NET Nesil Platformu’nun bu seferki toplantisi Mannheim’da gerceklestirildi.

Yilda üc defa sunumlarin yapildigi ve bir günün istisareye ayrildigi programin haricinde, yilda bir defa da yatili program düzenlenmekte.
mannheim_15-10-2012-__1383312692.jpg
12-14-2012 Ekim arasinda toplanan Platformun bu seferki sunumlari Hasir Risalesi üzerineydi. Pazar günü ise Avrupa’daki talebe hizmetleri ile ilgili planlar ve projeler üretildi. Önümüzdeki dönemdeki yapilacak olan yatili genclik programlarinin organizesi de bu Platform’un görevleri arasinda. Bir dahaki toplanti Subat’ta gerceklesecek. Nisan ayinda ise bir yer kiralanacak ve bu grupla yatili Hizmetici Egitim Programi düzenlenecek.

İstanbul’dan ve Manisa’dan katilan misafirlerin haricinde Bielefeld, Duisburg, Köln, Mannheim, Mainz ve Londra’dan katilimcilar mevcuttu.

Bir dahaki program icin Risale-i Nur’un hizmet metodu, tarzi ve anlasilmasi üzerine konular sunulup mütaala edilecek..
-  15.05.2012 NET Nesil Platformu “3. Hizmet Rehberi Seminerleri” Almanya’da Yapildi
3. Hizmet Rehberi Seminerleri Almanyada YapildiNET Nesil Platformu, “Hizmet Rehberi Seminerleri” toplantilari´nin 3. sünü St. Goar Sehrindeki Genclik Konaklama merkezinde gerceklestirirdi.

Her bulusmada üzerlerine aldiklari calismalari arastiran ve sunan bu Platform, bu sefer sunumlarini ve bulusmalarini yesil ve mavinin Almanya’daki en güzel bulusma noktalarindan biri olan St. Goar’da gerceklestirdi. Risale-i Nur´un hizmet tarzinda Kur´an’a ve İman´a hizmet edebilmek icin öncelikle Risale-i Nur’un Hizmet tarzinin bilinmesinin gerektigine kanaat getiren ve calismalarina ilk etapta “Hizmet Rehberi´nden” baslayan arastirma heyeti, calismalarina tüm hizi ile devam ediyor.

Seminere katilan bölgeler ise, Bielefeld, Köln, Duisburg, Mannheim, Rotterdam, Luxemburg, London´idi.´
koblenz_15-05-2012-__1383312531.jpg
Manisa´dan katilan Egitimci Rahmi Akman ve Musa Durmus ise bilgi ve birikimleri ile genc arastirma ekibine destek oldular.

2 gün boyunca devam eden programda her bölge üzerine almis oldugu konuyu Seminer tarzinda sundu ve son gün genel degerlendirilmeye sunularak, her bölge Hizmet Rehberi´nin son kisimlarini alarak bir sonraki Rotterdam´da yapilacak olan “Hizmet Rehberi Seminerleri” nin 4. ve son bulusmasini gerceklestirecek.

Bundan sonraki arastirma ve Seminerlerde hangi konularin islenecegi bir sonraki bulusmada kararlastirilacak.

NET Nesil Platformu
Seite: 1 2 3
Login
PHP Scripte & Webdesign: HINNENDAHL.COM